TAZKIRAH RAMADAN -2

Renunglah wahai sahabat-sahabat sekelian,

Tika mana kita bergembira dengan keluarga dan sahabat handai berbuka puasa di kala Maghrib menjelang, dan berterawih dan bertadarrus dimalamnya, jangan kita lupa di beberapa negara umat Islam sedang berjuang untuk hidup, demi maruah Agama, negara dan tanah air mereka, kita menyaksikan pelbagai lagi tindakan keji lagi jahat musuh-musuh Allah dan juga musuh-musuh kita umat Islam.


Di sini, saya bawakan berita terkini tentang situasi getir dan tidak berperikemanusiaan yang dilakukan oleh Israel@Yahudi dan kunco2 mereka. Nampaknya mereka langsung tidak punya hati dan kemanusiaan kerana sanggup melakukan kekejiaan yang tak mampu kita gambarkan di saat ini. Moga saudara2 kita di Palestin dan di mana jua mereka berada sentiasa yakin dengan kebenaran agama ini, dilimpahi ALLAH dengan setinggi-tinggi kesabaran dan kekuatan untk mengharungi segala bentuk mehnah dan ibtila' itu.

Ketahuilah wahai saudara2 kami di sana.... sekalipun jasad kita berjauhan, hati-hati kita sentiasa bertaut kerana Aqidah yang satu dan Risalah Nabi SAW . Moga ALLAH sentiasa bersama kalian.(Terkini)
Perniagaan organ badan, satu lagi siri jenayah Zionis
Written by admin from http:// on
August 27th, 2009 0 Comments
Khamis, 27/08/2009 –
Perniagaan organ badan para syuhada’ Palestin adalah satu jenayah yang sudah lama berlaku yang baru-baru ini menyebabkan pertelingkahan di antara orang-orang Sweden dan regim Zionis. Meskipun ia tidaklah dianggap sebagai jenayah yang utama, namun ia menambahkan satu lagi siri jenayah Zionis yang dilakukan terhadap rakyat Palestin.

Wartawan Sweden, Donald Boustroum tidak berdusta ketika beliau melaporkan bagaimana beberapa keluarga Palestin di Tebing Barat dan Semenanjung Gaza mendakwa tentera Zionis melakukan penculikan tersusun terhadap pemuda Palestin yang kemudiannya jenazah mereka dihantar pulang semula kepada keluarga mereka setelah beberapa organ badan mereka diambil. Beliau juga turut memberikan fakta jelas yang menunjukkan regim Zionis melakukan jenayah tersebut dengan tersusun terhadap rakyat Palestin yang diusir dari tanahair mereka secara paksaan.

Laporan oleh akhbar Sweden ‘Haafton Bladet’ menunjukkan kewujudan suatu perniagaan organ tubuh manusia yang laris di Israel kerana keperluan yang mendesak terhadapnya. Ia juga menunjukkan keterlibatan pihak berkuasa rasmi dan para doktor yang utama dalam hal ini. Ia juga menegaskan wujud bukti kehilangan beberapa pemuda Palestin selama 5 hari sebelum jenazah mereka dihantar pulang ke kawasan kediaman secara rahsia pada waktu malam dengan terdapat kesan pembedahan pada badan mereka.

sumber : http://www.palestine-info.info/ar/penterjemah : muhajir

0 comments: